Grisene våre

 I Blogg

De to minigriser våre, Sunniva og Pinky, har i dag bodd hos oss i åtte uker. Vi bestemte oss for at de skulle bo inne på en boks i starten så de ble godt kjent med oss før de ble sluppet ut i den store skogsinnhegningen sin.

De har nå blitt veldig tamme og tillitsfulle, og har helt klart forstått at det er vi som står for serveringen. «Noen» glemmer av og til å låse døra deres, og da lar de seg enkelt lokke inn på boksen igjen ved hjelp av litt mat.

For at griser skal trives er det viktig at de har mulighet til å rote etter mat på bakken, helst i jorda ute i naturen. Mens de har vært inne har de hatt tilgang på flis, halm, gress, høy og kvist. Vi har også strødd maten rundt i underlaget for å aktivisere dem.

Nå er vi straks ferdig med innhegningen deres ute. Der skal de bo hele året, med tilgang på isolert hus med halm. Vi gleder oss veldig til å slippe dem ut der, og se dem kose seg i sitt naturlige miljø.

Pinky koser seg med eple

Start typing and press Enter to search