Endelig er vi hjortebønder!

 I Blogg

I går kveld flyttet det inn fem hjortekoller på gården vår!

Disse kommer fra Hjortegården i Stokke. Til uka skal vi hente fire koller til på Barnas gård ved Hunderfossen. I tillegg venter vi enda tre til fra Hjortegården i Stokke, og disse vil ankomme gården vår innen noen få uker.

Dette er forhåpentligvis drektige koller, og disse vil utgjøre grunnstammen i vår bestand.

De fem kollene som kom hit i går ble kjørt hit på henger av tidligere eier. Transporten gikk fint, og de var rolige da vi åpnet hengeren. Det var litt skummelt å forlate hengeren, men de forholdt seg rolige hele tiden. Vi hadde strødd gress i området der vi sto og de begynte å spise med en gang de kom seg ut.

I dag har vi ikke klart å få kontakt med dem. Vi har kun sett dem ved et par anledninger. Vi velger å gi dem ro så de blir kjent i sitt nye hjem. Vi har lagt ut havre, kraftfôr og gulerøtter på fôrplassen, men de har enda ikke oppdaget denne. Rundballen som vi har plassert lenger inn i skogen har de spist av.

Vi håper at vi skal klare å bygge tillit slik at vi får god kontakt med dyra, men er innstilt på at dette kan bli en tidkrevende prosess. Vi er spente på veien videre nå!

Start typing and press Enter to search

Bilde av Mork Vestre med snø