Vi blir kjent med hjorten

 I Blogg

Siden sist har vi fått fire koller til. Disse hentet vi selv på Barnas Gård ved Hunderfossen. Disse er relativt rolige og tamme da de har blitt håndmatet av besøkende fra de var små. Dermed gikk det fint å få de på hengeren, og transporten gikk også bra.

Da vi kom frem gikk den eldste kolla, Betty, av hengeren først. Hun gikk rett bort til oss og fikk smake på litt kraftfôr. De tre andre trengte en liten dytt for å gå av, men de forholdt seg rolige og fulgte etter Betty inn i skogen.

Deretter så vi ikke noe særlig til dem på et par døgn. Vi har satt ut gressballer flere steder i skogen, så de får spise der i ro og fred. Der har vi også fôret med kraftfôr hver dag. I starten løp de unna da vi kom for å fôre, og kom ikke tilbake igjen før vi hadde gått.

Nå har de blitt mye tryggere på oss, og av og til blir de stående på fôrplassen når vi kommer. Hvis de løper unna, så kommer de gjerne tilbake for å spise før vi har gått unna. Betty spiser gjerne fra hånda også. Den ene kolla fra Stokke har også blitt ganske fortrolig med oss, og vil gjerne oppi bøtta når vi holder den.

Vi har også en fôrplass helt i ytterkant av hegnet, rett ved gården og smia. Nå de siste dagene har de også våget seg dit, og står av og til og titter på oss der. Planen er at de etter hvert vil trekke hit når det nærmer seg fôringstid. På denne måten vil vi opprettholde god kontakt med dyra, noe som er svært viktig for oss.

Start typing and press Enter to search